Клуб 50: усе, що дозволяє збирати високі врожаї

Клуб 50: усе, що дозволяє збирати високі врожаї

CHEMISCHE GUTER AG 20 травня 2015 577 0

Сільське господарство України стрімко розвивається, намагається йти в ногу з часом та гідно приймати усі виклики сьогодення. Попри це сільгоспвиробникам важливо збирати максимальний урожай на мінімальній площі посіву і з оптимальними витратами. Щоб досягнення цих цілей стало можливим, на допомогу сільгоспвиробникам приходить наука. Адже, окрім гарного насіння, необхідно підібрати ще й хороші засоби захисту та максимально виконати усі елементи технології.

Допомагати на всіх етапах у цьому готові представники компанії Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG, які спільно з Kurkul.com започатковують вихід серії матеріалів про досягнення максимального врожаю без необхідності розширення площі посівів.

Одним з таких способів, запевняють у «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG, є програма «Клуб 50», яку компанія пропонує випробувати своїм клієнтам.

Щоб не бути голослівними, разом з директором по роботі з ключовими клієнтами «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG Павлом Бондаренком ми відвідали фермерське господарство «Тетяна 2011», де препаратами «Щьолково» користуються уже не перший рік.

Павло Бондаренко, директор по роботі з ключовими клієнтами «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG

Господарство засноване у 2011 році й на сьогоднішній день має в обробітку 2134 га землі. Тут вирощують озиму пшеницю, соняшник, кукурудзу, сою, цукровий буряк, ріпак, картоплю, ячмінь, гречку та гірчицю білу. У минулому році врожайність озимої пшениці в господарстві склала 80 ц/га, ярого ячменю — 72 ц/га, кукурудзи (у сухому вигляді) — 110 ц/га, соняшника — 36 ц/га, цукрового буряка — 553 ц/га.

Співпраця, побудована на взаємоповазі

За словами представників ФГ «Тетяна 2011», сьогодні на ринку України представлено чимало компаній з багатим асортиментом продукції, але в умовах ринкової економіки сільгоспвиробник має прораховувати кожен крок і шукати золоту середину, раціональне зерно серед усього асортименту. В цьому питанні керівництво ФГ дотримується своєї логіки, від якої не відступає.

«Ми не обираємо компанії, ми обираємо представників компанії», — говорить заступник голови фермерського господарства «Тетяна 2011» Василь Цвик.

І тут же пояснює, чому: «Якими б не були прийнятними ціни та умови, усе залежить від людей, що ці ціни та умови пропонують та координують дії. На сьогоднішній день є багато компаній, де можна заплатити дешевше, але не отримати такої ж якості, або не отримати препарати вчасно. Тому ми розглядаємо нашу співпрацю не лише у розрізі «ціна — якість», а ще й коли буде поставлено препарати, як це буде зроблено і чи буде науковий супровід. У «Щьолково» все це є».

Особливо працівники фермерського господарства радіють з того, що представник компанії часто відвідує їхні поля, хвилюється за результати, ділиться досвідом та радить, як вийти з тієї чи іншої ситуації.

«У рослинництві один день дуже багато важить, і є моменти, коли можна поговорити по телефону, а є, коли потрібно приїжджати на поле і вирішувати ту чи іншу проблему прямо там. Але ми задоволені уважністю компанії до нас як до клієнта і не маємо жодних нарікань чи побажань бачити представників компанії частіше. Усе робиться вчасно, ефективно і швидко», — говорить Василь Цвик. За його словами, немає жодної культури, стан якої Павло Павлович не відслідковував би на полях ФГ «Тетяна 2011».

Що стосується препаратів компанії «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG, то, за словами головного агронома ФГ «Тетяна 2011» Олександра Сивогорла, в них приваблює оригінальна формуляція, унікальність.«Ніколи немає проблем із розшаруванням робочого розчину, сумісністю препаратів, токсичністю цих препаратів для культур, на яких ми їх використовуємо. До того ж, є ще й екологічний аспект. Аналогічні препарати від інших виробників містять більше діючих речовин, а у препаратах компанії «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG вміст діючих речовин занижений. Тому хімії ми вносимо менше, а ефект отримуємо відповідний, або навіть набагато кращий», — говорить він.

Майбутнє — за соєю

Хоча у господарстві вирощують велику кількість сільгоспкультур, ставку все-таки роблять на сою. Саме у ній керівники господарства бачать найбільшу перспективу. На сьогоднішній день соя має найвищий рівень рентабельності, навіть у порівнянні з такими стратегічними культурами, як цукровий буряк чи озима пшениця.

Майбутнє — за соєю

«У нас до сої завжди дуже неуважно ставилися, під неї відводили найгірші поля і вона була культурою другорядною. На неї ніхто ніколи ставку не робив. От, скажімо, є стратегічна культура — озима пшениця, цукрові буряки, під них виділялися хороші поля, а сою сіяли деінде і ніколи ні в кого не було нормальних результатів по врожайності, а отже, не було й нормальної економіки», — говорить Олександр Сивогорло.

За його словами, є господарства, які справді бояться вирощувати сою. Але це від браку знань, бо соя — культура не вивчена, тому з нею можна наробити купу помилок. На сьогоднішній день соя — культура «вищого пілотажу», і хоча Україна давно займається селекцією цієї рослини і вже існує багато її гібридів, соя досі живе власним життям, яке ніхто ще не розгадав.

«Дивлячись на сьогоднішній соєвий ринок, ми розуміємо, що соя є перспективною як в економічному, так і в агротехнічному плані. Адже ми маємо ряд переваг. Наприклад, американці підрахували, що вони економлять десятки мільйонів чи мільярдів доларів на азоті, сіючи у кукурудзяному поясі сою, чергуючи у сівозміні кукурудзу і сою. Ми також можемо йти у цьому напрямку», — говорить Олександр Сивогорло.

Сьогодні у господарстві «Тетяна 2011» закладається багато дослідів по сої. Цього року тут буде 26 відповідних дослідних ділянок. Це буде і канадська селекція, і австрійська, і вітчизняна.

«Взагалі, кожного року ми висіваємо демополя по більшості культур. Ми робимо це для себе в першу чергу, але коли компанії-виробники виявляють бажання провести на нашій базі семінар, ми ніколи не відмовляємо. А якщо усе буде як ми плануємо, то в недалекому майбутньому ми зможемо зайнятися насінництвом сої. Я впевнений, що якісного насіннєвого матеріалу в Україні бракує, і нам є куди рухатися», — говорить Василь Цвик.

А рухатися допомагає ще й співпраця з представниками компанії «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG. За словами головного агронома «Тетяни 2011», кожного року Павло Бондаренко приносить нові ідеї, а задача господарства — ці ідеї реалізувати. Потім ідеї, що показали себе перспективними та раціональними, приживаються, інші — змінються.

«Усе, що пропонує нам представник компаніі «Щьолково», ми намагаємося у себе в господарстві застосовувати, бо «Щьолково» — компанія-інноватор, і її представники до нас з «пустими руками» не приїжджають, а постійно мають якусь світлу думку у голові», — говорить Олександр Сивогорло.

Бути зрозумілим для усіх

Завдання «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG — зробити так, щоб аграрії не боялися вирощувати сою, допомогти їм у розумінні потреб цієї рослини і розробці технології для її вирощування.«В Україні три різні за своїми умовами ґрунтово-кліматичні пояси, і ми стараємося розробити правильну технологію, яка б була зрозумілою усім. Чим зрозуміліша технологія, тим менше проблем і помилок», — говорить Павло Бондаренко.

Команда господарства з представником «Щьолково Агрохім Україна»

До позаминулого року у господарстві «Тетяна 2011» застосовували традиційну систему захисту. Сьогодні господарство перейшло в абсолютно протилежне русло. Воно працює з ЗОНТРАНОМ – основним продуктом для сої, який дозволяє стримувати усі типові бур’яни.

«Минулого року я ще вагався, чи брати ЗОНТРАН на усю площу. І там, де внесли цей препарат і де його не внесли, була дуже відчутна різниця по вегетативній масі бур’янів і по додатковим витратам на їх знищення. Були такі поля, де ЗОНТРАН спрацював як монопродукт. Після сходового препарату підчищати навіть не довелося. Тому в цьому році ЗОНТРАН узяли на всю площу. Побачивши результат і беручи до уваги примхи природи (у нас уже два місяці дме вітер, і ми не маємо можливості вийти в поле, щоб провести обробку). Тож, вносячи такі препарати, ми себе страхуємо», — пояснює Олександр Сивогорло.

ЗОНТРАН — це досить серйозний фундамент. Те ж саме можна сказати і про протруйники. ІМІДОР ПРО та СКАРЛЕТ сьогодні обов’язково вносять у господарстві не лише на сою, а й на кукурудзу чи соняшник. Бо вони є фундаментом, який піввегетації буде захищати рослину від хвороб і шкідників.

Існує хибна думка, що ці препарати негативно впливають на схожість рослини. Проте особисто Павлом Бондаренко уже в цьому році було зроблено десять тестувань: оброблені зразки насіннєвого матеріалу одного сорту були здані в лабораторії, де було підтверджено, що СКАРЛЕТ підвищує схожість насіннєвого матеріалу (зокрема по сої) на 5-8%.

Крім того, у господарстві «Тетяна 2011» теорія підтверджується практикою, оскільки тут увесь насіннєвий матеріал обробляється СКАРЛЕТОМ та ІМІДОРОМ ПРО.

Як приєднатися до «Клубу 50»

Щоб стати учасником програми «Клуб 50» від «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG, необхідно зареєструватися на офіційному сайті компанії. Далі ви отримаєте від фахівців додаткові онлайн-консультації.

Переваги «Клубу 50»:

  • елітний посівний матеріал від відомого зарубіжного виробника;
  • рекомендації з внесення добрив;
  • ефективні засоби для додаткової стимуляції насіння, сходів і протруювання;
  • покупка вирощеної товарної сої;
  • зрозуміла і дієва система захисту від бур'янів;
  • гарантія чистоти сої до кінця вегетації.

Компанія «Щьолково Агрохім Україна» CHEMISCHE GUTER AG постійно займається розробкою нових препаратів. Її спеціалісти йдуть у ногу з часом і мають багато напрацювань, котрі поступово будуть впроваджені в Україні. Новітні органо-мінеральні та біологічні добрива, гормони росту – усе це в майбутньому стане доступним для клієнтів.

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою