Цукровий буряк в центрі уваги!

АгроЕкспедиція «Цукровий буряк 2016»: скуштуймо солоденького разом!

АгроЕкспедиція «Цукровий буряк 2016» 18 жовтня 2016 130 0

Коли агроекспедитор повертається додому з виїзду, він одразу розгортає карту України та планує наступну подорож. Поки ви дочитували підсумковий блог з АгроЕкспедиції «Кукурудза 2016», ми спланували кроп-тур по цукровому буряку, який пройде з 24 по 28 жовтня, і стане заключним для Kurkul.com у 2016 році.

Гуртом веселіше

Але наша команда не звикла їздити без великої та дружньої компанії експертів та партнерів. Цього разу досліджувати буряки разом з нами будуть спеціалісти компаній «Август Україна», «КВС-Україна», Väderstad та ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК».

Звичайно ж, ми будемо раді бачити у своїх рядах і інших експертів з вирощування цукрового буряку, охочих до подорожей та агроекспедиційної романтики.

Про що напишемо?

Ми обіцяємо, що буде цікаво, адже екіпаж агроекспедиторів проїжджає протягом тижня кілька тисяч кілометрів безкраїми полями України, перетинаючи територію нашої держави з Півдня на Північ і з Заходу на Схід протягом якихось п’яти днів! Під час цієї подорожі ми визначимо, чого чекати українським аграріям від цьогорічного врожаю цукрового буряку, які тенденції спостерігаються в «солодкій» галузі, чому українські фермери знову розширюють площі під цукровим буряком, за якою технологією його вирощують та які цукрові заводи функціонують цього року.

Трохи солодкої статистики

Нагадаємо, що минулого року українські аграрії виростили 15,7 млн т цукрового буряку. За переробку урожаю взялися 47 цукрових заводів, які виробили 2,11 млн т цукру. Внутрішня ж потреба цього продукту в 2015 році склала 1,7 млн т. Тобто дефіциту цукру в країні не було.

Цього року, за даними «Урожай онлайн 2016», станом на 14 жовтня в Україні прибрали 60% буряків від прогнозу, а середня урожайність склала 51,6 т/га. Отже, є що аналізувати.

Чекаємо саме на вас!

А поки ви читаєте цей текст, ми плануємо наш маршрут та зв’язуємося з господарствами. Але без вашої допомоги нам буде важко, тому долучайтеся до числа аграріїв, чиї поля вже відвідала АгроЕкспедиція, та запрошуйте нас до себе. Для цього залишайте коментарі під цим текстом, пишіть на сторінці Kurkul.com в соціальній мережі Facebook чи на пошту yevtushenko@latifundistmedia.com.

Кличте команду АгроЕкспедиції в гості і ми наворожимо та начаклуємо вам рекордні врожаї на наступний рік! АгроЕкспедицію «Цукровий буряк 2016» оголошуємо офіційно відкритою!

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою