Збір врожаю гібрида соняшнику КВС ДРАГОН

На яку врожайність можна розраховувати з гібридом соняшника КВС ДРАГОН?

КВС-Україна 9 грудня 2016 272 0

Тенденція до збільшення посівних площ соняшнику в Україні цілком зрозуміла – постійний попит як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках на олію та шрот, високі закупівельні ціни та помірні виробничі витрати на вирощування.

Сезон 2016 року – не виняток. Аграрії, включаючи в структуру посівних площ соняшник, сподіваються отримати гарантовані прибутки, особливо за посушливих умов, які не зовсім є типовими для більшості регіонів. Тому як географія поширення, так і площа посівів соняшнику, в Україні з кожним роком зростає. Присутністю цієї культури в зоні Полісся та Лісостепу вже нікого не здивуєш.

Проте вимоги агрономів до гібридно-сортового складу завжди залишатимуться однакові: висока врожайність в поєднанні зі швидкою водовіддачею, висока олійність, стійкість культури до хвороб та несприятливих факторів.

Кошик гібриду КВС ДРАГОН

Звичайно, різноманіття гібридів та сортів соняшнику на ринку насіння досить велике, як за напрямком використання, так і за технологією вирощування. Проте пошук нового більш урожайного гібриду завжди триватиме, особливо, коли погодні умови не можливо спрогнозувати навіть в межах конкретного регіону. Тому агрономи господарств, плануючи структуру своїх площ, намагаються обрати гібрид, який міг би забезпечити не лише високу, а стабільновисоку врожайність.

Класичний гібрид соняшнику КВС ДРАГОН, насіння якого пропонує компанія ТОВ «КВС-УКРАЇНА», характеризується саме такими ознаками, котрі об’єднують високостабільну урожайність в поєднанні зі стійкістю до несприятливих факторів. Кращого аргументу для доказу сильних сторін гібриду, ніж вирощування в різних ґрунтово-кліматичних умовах за різних технологій, немає.

Насіння гібриду КВС ДРАГОН

Урожайність гібриду КВС ДРАГОН в зоні Степу, де зосереджена основна частина посівів соняшнику становила – 4, 1 т/га в ТОВ «Правобережне» Дніпропетровської обл. В зоні Лісостепу, не менш насиченій соняшником зоні, рівень урожайності коливався від 4,4 т/га – ТОВ НВА «Перлина Поділля» Хмельницької обл., до 2,9 т/га в ТОВ «АФ Агро-Рось» Черкаської обл. Хоча середня урожайність гібриду у зоні Лісостепу становила – 3,5 т/га.

На Поліссі, де умови вирощування для соняшнику теж досить жорсткі у плані посухи, і до того ж посіви розміщені на бідних супіщаних ґрунтах, рівень урожайності коливався від 4,6 т/га у Чернігівській обл. на господарстві СТОВ «Дружба-Нова», а також до 3,5 т/га у ТОВ «Волинь Агро» Волинської обл. Середнє значення урожайності КВС ДРАГОН на Поліссі – 4,1 т/га, що підтверджує досить високий потенціал гібриду.

Урожайність гібриду соняшника КВС ДРАГОН, 2016 рік

Проте варто пам’ятати, що лише комплексний підхід до вирощування соняшнику дасть можливість завжди залишатись з прибутком.

Дмитро Ковальчук, Продакт-спеціаліст відділу кукурудзи та олійних культур ТОВ «КВС-УКРАЇНА»

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою