Обсяги роздрібного ринку органічних продуктів зростають на 10-20% щорічно

Розвиток світового органічного сільського господарства — інфографіка

Служба новин 9 березня 2017 270 0

Багато людей вважають органічне сільське господарство чимось новим, що набуло популярності у світі з 1980-х роках, насправді ж це дуже стара традиційна форма сільського господарства – така ж, якою вона постала на початку свого зародження. Фактично органічне сільське господарство бере свій початок у так званої «примітивної» цивілізації, повертаючись назад на 12 тис. років. Що ж насправді історично нове – використання синтетичних мінеральних добрив та хімічних пестицидів, що стало справжнім бумом у XX ст.

Сучасні споживачі стурбовані не лише екологічними забрудненнями, які спричинюють хімізовані методи сільського господарства. Нині існує також підвищена увага до якості та безпечності продовольства та одягу, переважна кількість яких містить пестициди та отрутохімікати.

Починаючи з 1990-х рр., обсяги роздрібного ринку органічних продуктів зростають на 10-20% щорічно. Відповідно інформації з нової книги FiBL-IFOAM «Світ органічного сільського господарства. Статистика та тренди 2016» у світі 172 країни з даними про сертифіковане органічне сільське господарство. У 2016 р. до еко-виробництва приєдналися такі країни, як: Республіка Кірибаті, Пуерто-Ріко, Республіка Суринам, Американські Віргінські острови. Загальна площа земель, зайнятих під органічне сільське господарство у 2014 р. становила 43,7 млн га, коли ще в 1999 р. вона була всього 11 млн га. Найбільші площі з органікою мають Австралія (17,2 млн га), Аргентина (3,1 млн га) і США (2,2 млн га).

Більш детальну інформацію читайте у нашій інформаційній графіці.

Розвиток світового органічного сільського господарства

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою