Топ-5 фактів з історії успіху Агрітехніки

Топ-5 фактів з історії успіху Агрітехніки

АгроЕкспедиція Agritechnica 2015 13 листопада 2015 129 0

Фермери з усього світу приїжджають до Німеччини на «Агрітехніку» для того, щоб привезти додому цікаві ідеї, отримати досвід та оснастити свої господарства краще та професійніше. Тут вишукують корисну для себе інформацію про новітні технології, електроніку та автоматику в сільському господарстві одразу 200 тис. відвідувачів.

Навіть якщо ви особисто ніколи не відвідували цей захід, то обов’язково чули про нього. У вас була можливість слідкувати за основними подіями у блогах АгроЕкспедиції Kurkul.com з тридцятої «Агрітехніки» в Ганновері. У продовження теми виставки ми підготували основні цікаві факти з її історії успіху.

Факт №1. Тридцять років тому виставка починалась з 551 експонента

«Агрітехніку» було започатковано 30 років тому Німецьким сільськогосподарським товариством (DLG) з метою продемонструвати інженерні та сільськогосподарські знання членів Німецької інженерної федерації (VDMA) фермерам-учасникам. До першого шоу в 1985 р. долучився 551 експонент і 124 тис. відвідувачів (у 2015 р. експонентів 2,9 тис., а відвідувачів – близько 400 тис. чоловік). Відкриття відбулося у Франкфурті та було присвячене сторічному ювілею з дня заснування DLG.

Факт №2. З часом Франкфурт не міг вмістити усіх охочих відвідати захід

У 1995 році, після падіння стіни між східною і західною Німеччиною, «Агрітехніку» переносять до Ганновера. Цьому посприяв той факт, що виставкові холи Франкфурту фізично не могли вмістити таку масштабну кількість техніки, тоді як виставкові майданчики Ганновера розросталися пропорційно збільшенню популярності заходу. З того часу Ганновер вважається Меккою для виробників сільськогосподарської продукції та машинерії, а також воротами на ринки країн Центральної та Східної Європи.

Факт №3. Першу золоту медаль за інновації було вручено у 1997 році

Її отримала модель трактора Valtra Valmet 8750 з вперше застосованою на ній функцією підвищення потужності ВОМ Sigma Power.

З того часу запроваджено золоті та срібні нагороди за найкращі інновації у сфері сільськогосподарської техніки в рамках Innovation Awards. Розробки переможців визнано в усьому світі, вони приваблюють чимало відвідувачів, зацікавлених в інноваціях.

Факт №4. Зарубіжних учасників виставки — 56%

Впродовж попередніх років склалась тенденція, що чверть усіх відвідувачів «Агрітехніки» зазвичай приїжджали з-за кордону. Наприклад, у 2013 р. іноземних відвідувачів налічувалось 100 тис.

2015 р. став найбільш інтернаціональним роком для виставки. В порівнянні з 2013 р. зарубіжна активність зросла на 7%. Цього року 2 900 експонентів приїхали з 52 країн – це міжнародний рекорд виставки.

Більшість учасників представляють Італію (399 підприємств), Нідерланди (133), Туреччину (112), Францію (103), Китай (100), Австрію (71), Польщу (70), Канаду (61), США (52), Данію (47), Великобританію (45), Іспанію (45), Фінляндію (40), Індію (38) і Швецію (36).

Факт № 5. Ідея «Агрітехніки» належить засновнику DLG Максу Ейсу

Німецький інженер і письменник Макс Ейс вивчав машинобудування в університеті Штудгарта, був головним інженером єгипетського принца та активно виступав за введення технологій в сільському господарстві. У 1885 р. він засновує Німецьке сільськогосподарське товариство (DLG). Зараз DLG працює на міжнародному рівні та об’єднує знання і досвід повідних практиків з усього світу.

Дарина Козоріз, головний сайт для фермерів Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus
Матеріали за темою