AQUAFARM вирощує еко-овочі та рибу за допомогою аквапоніки

1 березня 2018 609 0
AQUAFARM вирощує еко-овочі та рибу за допомогою аквапоніки
InhabitatAQUAFARM вирощує еко-овочі та рибу за допомогою аквапоніки

Компанія AQUAFARM перша в Україні за допомогою технології аквапоніки створила умови для вирощування екологічно чистих овочів та риби. У найближчих планах компанії — проект із вирощування овочів та зелені без використання пестицидів, гербіцидів, шкідливих хімічних добрив та домішок. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Аквапоніка — технологія вирощування рослин без грунту. Овочі та зелень, вирощені завдяки цьому методу, є екологічно чистими. Технологія, у якій симбіоз є самодостатнім природнім процесом, поєднує вирощування риби та рослин.

Декілька років компанія вивчала світовий та досвід і вже зараз впроваджує схему замкненого водопостачання. Завдяки їй рослини й риба вирощуються в симбіозі, допомогаючи одне одному. Вміст нітратів в овочах та зелені, вирощених за допомогою аквапоніки, нижче в 5–10 разів, у порівнянні з традиційним вирощуванням.

AQUAFARM вирощує екологічно чисту рибу, кларієвого сома та тилапію, і співпарацює з кращими ресторанами Києва. Вирощування риби відбувається в рециркуляційних системах, що виключає вплив негативних зовнішніх факторів. Антибіотики, стимулятори росту й гормони не використовуються. Система, де вирощується риба — замкнена, тому м’ясо риби не містить патогенних бактерій та паразитів, які могли б становити небезпеку для людини.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою