В Україні створили горіхово-медовий кластер

5 травня 2018 916 0
Мед і горіхи
Life-reactorМед і горіхи

З ініціативи Української горіхової асоціації створено горіхово-медовий інноваційний кластер, повідомляє сайт Ореховод.

Кластер об’єднав підприємства малого і середнього бізнесу зі сфер горіхівництва і бджільництва.

За словами організаторів, головна мета кластера — захист інтересів своїх членів, зниження собівартості виробничих процесів і спільне просування продукції і послуг.

«Наразі до горіхово-медового інноваційного кластера приєдналися пасічники, горіховоди, переробники, експортери, а також аграрний університет, одна з програм якого містить курс лекцій з даного напрямку», — ідеться в повідомленні.

Найближчим часом до кластеру планують приєднатися фінустанови, заклади громадського харчування, підприємства торгівлі та кондитери.

Організатори кластера бачать безліч переваг в такому об’єднанні. Воно дозволяє учасникам не тільки мати загальну техніку, склади, холодильне і переробне обладнання, спільно за більш вигідною ціною закуповувати засоби захисту горіхових насаджень і бджіл, а й в подальшому організувати свої мережі прямих продажів і спільний маркетинг.

На прохання партнерів асоціації, проект створення такого кластера готується для інших областей України. Зокрема, рішення по створенню подібних кластерів прийнято у Львівській та Вінницькій областях.

Виконано за допомогою Disqus