Виробництво високоолеїнової соняшникової олії є перспективним

11 вересня 2015 198 0
Виробництво високоолеїнової соняшникової олії є перспективним
Кurkul.comВиробництво високоолеїнової соняшникової олії є перспективним

Виробництво високоолеїнової соняшникової олії може стати досить вигідним бізнесом в Україні, пише Аllseeds.

Високоолеїновий соняшник вирощується в Україні, однак частка посівних площ не перевищує 3%. Географія посівних площ охоплює Дніпропетровську, Полтавську та Запорізьку області. Перспективними у цьому напрямку є зовнішні ринки збуту.

Україна може розглядати Європу як основний ринок збуту високоолеїнової соняшникової олії, оскільки в європейських країнах попит на високоякісну і здорову продукцію продовжує зростати.

Світове виробництво рослинних олій стабільно зростає з кожним роком. При цьому виробники підвищують якісні характеристики своєї продукції. На ринках спостерігається переорієнтація на обробіток високоолеїнових сортів соняшнику.

Високоолеїновий тип соняшнику має ряд переваг у порівнянні з поширеними линолієвими гібридами, які вирощуються в Україні, — насіння може зберігатися набагато довше, так само у своєму складі мають високий рівень олеїнової кислоти. Рівень вмісту олеїнової кислоти серед інших видів соняшнику становить до 94-95%. Рентабельність при цьому у розрахунку на тонну підвищується приблизно на $40. Середня ціна на високоолеїновову соняшникову олію становить $1400-1500/т.

Серед інших переваг високоолеїнової соняшникової олії — при виготовленні з неї маргарину, енергетичні витрати зменшуються на 10-15%. Також вона відрізняється високою стійкістю до окислення і тривалим терміном зберігання — у 3-4 рази довше звичайної.

Виконано за допомогою Disqus