Мінагропрод вимагає підтримки законопроектів АПК

28 жовтня 2015 73 0
Мінагропрод вимагає підтримки законопроектів АПК
Рlusworld.ruМінагропрод вимагає підтримки законопроектів АПК

Міністерство аграрної політики та продовольства України подало на розгляд до Верховної Ради України ряд законопроектів.

Про це сказав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За його словами, Мінагропрод наполягає на підтримці ВР важливих законопроектів для аграрного сектору. Один із них — законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі» передбачає скасування реєстрації добрив «традиційних» хімічних формул, карантинний дозвіл на імпорт.

«Цим законопроектом запроваджується добровільний характер отримання ветеринарного свідоцтва при транспортуванні зерна», — пояснив він.

Також додав, що Уряд прийняв таке рішення щодо транспортування зерна на експорт, натомість законопроектом формується законодавча база для запровадження цього режиму для всіх перевезень.

«При прийнятті законопроекту аграрії матимуть можливість заощадити до 2 млрд грн щорічно. Це відбудеться за рахунок зниження ризиків корупції, зменшення кількості непотрібних регуляторних процедур, зниження монопольної маржі виробників азотної групи добрив. Аграрним комітетом ВР рекомендовано прийняти законопроект за основу і підготувати до другого читання за скороченою процедурою» — зауважив міністр.

Також додав, що наступним є законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо приведення законодавства у сфері насінництва та розсадництва у відповідність до європейських та міжнародних вимог)».

«По суті, мова йде про імплементацію європейських принципів організації насіннєвого ринку в Україні. Це дозволить суттєво, у понад 1,5 разів, до $600 млн, збільшити обсяги експорту насіння, а обсяг залучених інвестицій становитиме сотні мільйонів доларів. Наприклад, будівництво одного сучасного насіннєвого заводу становить до $100 млн. Аграрним комітетом ВР рекомендовано прийняти законопроект в другому читанні та у цілому», — резюмував він.

Виконано за допомогою Disqus