Держгеокадастр запустив пілот по оформленню землі

20 листопада 2015 106 0
Держгеокадастр запустив пілот по оформленню землі
Кurkul.comДержгеокадастр запустив пілот по оформленню землі

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру проводить експеримент зі спрощеного оформлення земельних ділянок за два візити у Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це пише Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру.

Як зазначається у повідомленні, експеримент проходить у районах Львівської, Дніпропетровської, Чернівецької та Київської областей.

«Мета експерименту — розробити механізм взаємодії органів державної влади, що дозволить громадянам України реалізувати своє право на безоплатну приватизацію за два візити до центру надання адміністративних послуг. Перший — для написання заяви, оформлення доручення та оплати послуги. Другий — для отримання правовстановлюючих документів та решти від внесеної суми», — інформує сайт.

Також додається, що вся процедура має займати не більше чотирьох місяців. Оскільки необхідна законодавча база ще не сформована, на етапі опрацювання механізму, у тестовому режимі, оформлення може тривати довше.

«Експеримент ще триває, однак уже на цьому етапі можна зробити проміжні висновки. Безумовний позитив — відсутність прямого спілкування громадян із чиновником, постійний контроль за дотриманням термінів кожного етапу оформлення ділянки, прозорість процедури», — говорить голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Водночас експеримент виявив необхідність оперативного врегулювання питань інвентаризації земель державної власності, переліку документації, необхідної для оформлення ділянки, зокрема — агрохімічного паспорта на ділянку, а також покращення взаємодії між різними органами державної влади, зазначає прес-служба.

Виконано за допомогою Disqus