На Миколаївщині 90% озимих знаходяться у критичному стані

21 грудня 2015 76 0
Тривала посуха може зіграти з Миколаївською областю злий жарт
Latifundist.comТривала посуха може зіграти з Миколаївською областю злий жарт

Тривала посуха може зіграти з Миколаївською областю злий жарт, оскільки майже 90% озимих знаходяться у критичному стані. Про це заявив голова аграрної комісії Миколаївської облради Юрій Кормишкін.

За його словами, ситуація, яка склалася у цьому році, одна з найскладніших за останні 10 років.

«За останні 10 років гірше картини з озимими культурами, ніж цього року не було, тому що була посуха 4 місяці, не було дощу, і посіви озимої пшениці у дуже поганому стані. Сьогодні навіть можна говорити, що 90% — у критичному стані. Потрібно, щоб наша влада звернула увагу на те, що буде наступного року з хлібом. Ми будемо ці питання порушувати і вирішувати», — заявив аграрій.

За словами Юрія Кормишкіна, Миколаївська область перебуває у зоні ризикованого землеробства, і без зрошення тут не можливо розвивати сільське господарство, особливо на півдні України.

«Наша область є тією областю, де не вистачає опадів, на півдні України має бути зрошення. Ці питання потрібно порушувати, у першу чергу, на рівні Верховної Ради. Для того щоб залучити інвестиції, необхідно створити умови для довгострокової оренди, щоб інвестувати у зрошення», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus