В Україні ціна сала досягла рекордної позначки

9 листопада 2021 1348 0
Сало
DepositphotosСало

В Україні спостерігається висхідна тенденція цін на сало. Вартість продукту поступово зростає кожного року і на сьогодні досягла рекордної позначки. Повідомляє Kurkul.com.

Згідно з даними Мінфіну вартість солоного сала наразі становить 185 грн/кг, що на 40 грн/кг більше, ніж середня ціна продукту в вересні. Теперішня вартість сала є найвищою за останні роки.

«Значне здорожчання солоного сала відбулось ще в жовтні, коли вартість стрімко зросла на 20 грн/кг або 13%. З жовтня до листопада ціна зросла ще на 20 грн/кг або 11%», — йдеться в повідомленні.

За даними Мінфін

Вартість домашнього сала також зростає, але не такими стрімкими темпами. Наразі його ціна становить — 134,6 грн/кг, що на 1 грн дешевше ніж минулого місяця, але на 28 грн дорожче від початку року.

Проте експерти прогнозують зниженні цін на свиней забійних кондицій, що може вплинути на ціну сала.

«Як і минулі роки, в середині осені відбувається зниження ціни на свиней. До того жтиск імпорту на внутрішні ціни відчутний і прогнозується зниження ціни ще на 2 грн/кг до минулого тижня. Ймовірно, українським виробникам потрібно бути готовим і до подальшого зниження ціни на свиней», — зазначили аналітики.  

Читайте також: Експерт розповів, якою має бути держпідтримка тваринників

Виконано за допомогою Disqus