Низький попит знизив закупівельні ціни свинини на 10%

11 лютого 2016 104 0
Закупівельні ціни на свинину обвалюються
www.polradio.plЗакупівельні ціни на свинину обвалюються

Закупівельні ціни на свинину (у живій вазі) з кінця 2015 р. знизилися більш ніж на 10% або на 3 грн/кг, у середньому до 25-26 грн/кг, повідомив президент Асоціації свинарів України Артур Лоза, пише «Інтерфакс-Україна».

«Стрімке падіння цін на свинину викликає у промислових виробників велику стурбованість. Так, з кінця минулого року закупівельна ціна на свиней 1-ї категорії знизилася більш ніж на 10% або на 3 грн за кілограм», — сказав він.

За його словами, основною причиною такої ситуації є зниження внутрішнього попиту, а також тиск на ринок у зв'язку з закриттям основного експортного каналу для української свинини — ринку Російської Федерації, куди було експортовано 96% від загальної кількості всіх зовнішніх поставок свинини України.

«На сьогодні сама галузь свинарства на межі катастрофи, тому що ціна на ринку дуже низька — 24,6 грн за кілограм», — зазначив керівник відділу свинарства ПП «Аграрні компанії 2004» Олександр Вахнован.

Він уточнив, що у виробництві 1 кг свинини 70% собівартості займають витрати на корм, іншу частину складають виплати зарплати і витрати на технічне обслуговування приміщення для утримання поголів'я.

Олександр Вахнован сказав, що основною причиною зниження цін є зниження цін переробниками, поставки яких були орієнтовані на російський ринок.

«Їм потрібно зайти зараз назад в Україну, вони диктують ціни на ринку», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus