Відсьогодні Україна призупиняє ввезення овочів з Іспанії

1 березня 2016 98 0
Україна з 1 березня 2016 р. вводить тимчасову заборону на імпорт з Королівства Іспанія салатів та капусти
agro2b.ruУкраїна з 1 березня 2016 р. вводить тимчасову заборону на імпорт з Королівства Іспанія салатів та капусти

Україна з 1 березня 2016 р. вводить тимчасову заборону на імпорт з Королівства Іспанія салатів та капусти у свіжому та охолодженому вигляді, пише прес-служба Держветфітослужби.

Відповідне розпорядження підписав заступник головного державного фітосанітарного інспектора Віталій Романченко у зв’язку із неодноразовим виявленням у рослинах, які заводяться із Іспанії, карантинного шкідливого організму західного квіткового трипсу (Frankliniella occidentalis Perg.), що є порушенням міжнародних і національних фітосанітарних вимог, та може призвести до занесення та поширення цього шкідливого організму на території України.

«Відповідно до розпорядження, тимчасово забороняється ввезення з Королівства Іспанія та походженням з цієї країни на територію України таких товарів: капусти головчастої, капусти цвітної, капусти броколі, кольрабі, капусти листової та аналогічних їстівних овочів роду Brassica (свіжі або охолоджені); салату-латуку і цикорію (свіжі або охолоджені) та ряд салатних овочів у свіжому або охолодженому вигляді», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus