Аграрний фонд надав фермерам 956,9 млн грн авансу — Радченко

24 березня 2016 40 0
Андрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»
agrofond.gov.uaАндрій Радченко, голова правління ПАТ «Аграрний фонд»

За результатами осінньої форвардної програми урожаю 2016 р. ПАТ «Аграрний фонд» надав аванс сільгосптоваровиробникам на суму 956,9 млн грн. Це на 77,6 млн грн більше, ніж в попередньому році, та складає 14,3% від загального обсягу залучених кредитних коштів на проведення осінньо-польових робіт в Україні у 2015 році. Про це зазначив голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко під час прес-конференції в «Укрінформі», повідомляє прес-служба Мінагропроду.

За форвардною програмою врожаю 2015 року Товариством було законтрактовано 942,1 тис. т зерна. Фактично ж аграрії поставили 745,1 тис. т зерна.

Відхилення від плану спричинено як браком обігових коштів, так і несприятливими кліматичними умовами, внаслідок чого класність зерна при поставці була нижчою, ніж при контрактації, і Товариством було прийнято рішення закривати поставки в рамках попередньої оплати.

В результаті Товариством отримано 745,1 тис. т зерна, також близько 52 тис. т законтрактованого зерна було компенсовано грошовими коштами. Проблемною залишається поставка ще 3,9 тис. т зерна, що складає 0,5% від обсягу форвардної програми, але за цими контрактами Товариство веде претензійно-позовну роботу.

«У нас всього один проблемний контракт на 3,9 тис. т, а це — 0,5% від загального об'єму. Маю сказати, що це унікальний показник. Таких показників немає навіть в банківській системі, де є і застава, і служба безпеки», — зазначив Андрій Радченко.

Виконано за допомогою Disqus