На Кіровоградщині працює 32 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативи

28 березня 2016 106 0
На Кіровоградщині найбільшу питому вагу мають кооперативи з механічного обробітку ґрунту та збору урожаю
www.centerforfoodsafety.orgНа Кіровоградщині найбільшу питому вагу мають кооперативи з механічного обробітку ґрунту та збору урожаю

В агропромисловому комплексі Кіровоградщини налічується 32 сільськогосподарських обслуговуючі кооперативи. З них шість створено у 2015 році. До того ж, 1,5 тисяч осіб є членами кооперативів. Про це зазначив директор Департаменту агропромислового комплексу Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк, звітуючи про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2015 рік, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Найбільшу питому вагу серед кооперативів займають: з механічного обробітку ґрунту та збору урожаю (39%), молочарські (36%), інші (13%), плодоовочеві (6%), зернові (3%), м'ясні (3%). Згідно з даними Державної служби статистики України в області було зареєстровано 2608 фермерських господарств», — наголосив експерт.

За його словами, в області завершені роботи з створення першого в області кооперативного молокопереробного міні-цеху на базі СОК «Іванковецький світанок» Знам'янського району.

«СОК «Іванковецький світанок» випускатиме свою продукцію під торговою маркою «Сімейна ферма», що була розроблена в рамках проекту. Потужність переробки молока — від 3 т за зміну. На сьогодні розпочато виробництво молочної продукції (торгова марка «Сімейна ферма») для проведення лабораторних досліджень в тестовому режимі», — наголосив керівник профільного департаменту ОДА.

Виконано за допомогою Disqus