На Херсонщині на будівництво підстанції «Нова» виділять 41 млн грн

29 березня 2016 46 0
Олексій Павленко, міністр Мінагропроду
ua.112.uaОлексій Павленко, міністр Мінагропроду

У Мінагропроді України стурбовані ситуацією з забезпеченням електроенергією херсонських аграріїв і термінами закінчення будівництва підстанції «Нова» на Херсонщині, повідомляє Самвидав.

Вона має забезпечити електроенергією Чаплинський і Каланчацький райони.

Мінрегіонрозвитку має виділить на будівництво підстанції «Нова» 41 млн грн. Запланований термін введення її в експлуатацію — 1 липня. Аграрії раніше заявляли, що якщо не запустити підстанцію до цієї дати, посіви будуть втрачені.

«Уже виділили землю під підстанцію, але по тих планах, про які говорили (у нас була нарада), ми бачимо, що на жаль, підстанцію закінчити можливо тільки десь під кінець літа. Вибачте, а що робити весь період? Потрібно вживати якихось більш радикальних заходів», — вважає міністр Мінагропроду Олексій Павленко.

Про це він розповів херсонським журналістам під час їх візиту в міністерство, організованого Українським кризовим медіа-центром.

«Бачу, що питання потрібно виносити на рівень Кабміну, питання дуже серйозне… Ми відповідно як МінАПК знаємо, що це буде потужний удар по фермерам, будемо про це голосно кричати… Я як міністр АПК про питання дізнався тільки на минулому тижні під час заслуховування Мінекології та Агентства з водних ресурсів. Це питання піднімалося. Я дав доручення включитися. Перший заступник повинен зараз створити координаційну раду. Ми окремо будемо здійснювати спільні дії з Мінпаливенерго. Крім того, що підстанція будується, я впевнений, потрібно здійснювати ще якісь дії», — сказав міністр.

Виконано за допомогою Disqus