Українських аграріїв забезпечать мінеральними добривами

29 березня 2016 52 0
Черкаський «Азот» не експортує добрива
web-arena.byЧеркаський «Азот» не експортує добрива

Черкаське хімічне підприємство «Азот» направить усю продукцію, вироблену в 2016 році, на внутрішній ринок. Про це повідомляє delo.ua.

ПАО «Азот» з початку 2016 року виробив 508 тис. тонн мінеральних добрив. У тому числі 231 тис. тонн аміачної селітри, 166 тис. тонн карбаміду, 103 тис. тонн карбамідо-аміачної суміші (КАС) та близько 7 тис. тонн аміачної води.

«Підприємство працює на повну потужність. Ми покриємо існуючий попит на поставку мінеральних добрив. Найбільшого приросту за обсягами виробництва досягнула аміачна селітра – майже 103% у порівнянні з попереднім роком. Пріоритети для заводу не змінюються: основним споживачем є український АПК», – йдеться у повідомленні підприємства з посиланням на голову правління ПАТ «Азот» Віталія Склярова.

Попит на класичні види добрив – аміачну селітру і карбамід – буде утримуватися до квітня.

«Зараз усю вироблену продукцію ми відвантажуємо на внутрішній ринок», – підкреслює Скляров.

Крім аміачної селітри і карбаміду, попитом користується аміачна вода і рідкий аміак. Серед нових тенденцій – підвищений попит на карбамідо-аміачну суміш (КАС). Підприємство щодоби відвантажує українським споживачам близько 2 тис. тонн КАС.

Проектна виробнича потужність черкаського «Азоту» з вироблення аміаку становить 962,7 тис. тонн на рік, аміачної селітри – 970 тис. тонн на рік, карбаміду – 891,6 тис. тонн на рік, КАС – 500 тис. тонн на рік.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою