Нідерланди підтримують розвиток українського фермерства — Павленко

30 березня 2016 104 0
Олексій Павленко, міністр Мінагропроду
agropolit.comОлексій Павленко, міністр Мінагропроду

Українські та голландські аграрії можуть брати участь в спільних проектах в галузі сільського господарства. На цьому наголосив міністр Міністерства аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Існує декілька можливих напрямів співпраці між Україною та Нідерландами. Зокрема, це навчання і експертна підтримка в створенні правової бази для державно-приватного партнерства в сільськогосподарському секторі, підтримка фермерів, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів в сфері розробки і впровадження енергозберігаючих технологій, та надання допомоги дрібним фермерам і кооперативним об'єднанням у впровадженні екологічних технологій», — зазначив він.

Наразі, за словами міністра, існує декілька спільних проектів в агросфері: працює Робоча групи з питань сільського господарства та діє Програма щодо співробітництва у сфері сталого розвитку сільського господарства і сільських територій між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством економічних справ Королівства Нідерландів, яка була підписана 4 червня 2015 року. У 2-3 кварталі 2016 року розпочне роботу Проект із відкриття в Україні нідерландського тренінгового центру з молочарства при підтримці Уряду Нідерландів, а також у співфінансуванні з боку представників нідерландського приватного сектору.

Також в рамках програми європейського партнерства МАТRA за підтримки нідерландських експертів заплановано реалізацію проекту BELIEVE. Основна мета проекту — забезпечити участь громад у впровадженні Державної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року шляхом розробки місцевих планів розвитку сільських територій та моніторингу розробки необхідних для реалізації цих планів та законодавства державних програм.

Виконано за допомогою Disqus