Нідерландський досвід створить нові можливості для АПК України — Павленко

31 березня 2016 27 0
С/г сектор України працює лише на 50% потужності через застарілі методи і технології
flagi.in.uaС/г сектор України працює лише на 50% потужності через застарілі методи і технології

Україна може створити тисячі нових можливостей в секторі сільського господарства, залучивши нідерландський досвід в агросфері. На цьому наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час виступу на заключній частині панельної дискусії Agriculture and Food processing, яка проходила в рамках бізнес-форуму Україна-Нідерланди, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«Сьогодні сільськогосподарський сектор України працює лише на 50% потужності через застарілі методи і технології. На цьому етапі інвестиції необхідні для підвищення рівня конкуренції у всіх галузях сільського господарства. Для того, щоб досягти свого сільськогосподарського потенціалу, Україна потребує інвестицій в інфраструктуру, виробництво продукції з високою часткою доданої вартості, точних технологій і обладнання. Це ті напрями, куди може вкладати ресурси нідерландський бізнес», — додав він.

Крім того, міністр зауважив, що Угода про асоціацію з Нідерландами є дорожньою картою для змін в Україні.

«Це реформи — інституційна, земельна, спрощення бізнесу і створення умов, щоб бізнес, в тому числі голландський, інвестував в Україну. Ми повністю віддані процесу реформ і будемо його продовжувати», — говорить Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою