Фермери мають великий потенціал в органічному виробництві — Кутовий

19 квітня 2016 170 0
Фермерські господарства повинні займатися органічним виробництвом
www.sicapag-gpe.frФермерські господарства повинні займатися органічним виробництвом

Фермерські господарства повинні займатися органічним виробництвом, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, повідомляє Аgropolit.com.

«Фермерські господарства займають 73% у загальній структурі виробництва валу агропродукції, але у грошовому виразі, на жаль, вони дають менше 8%. Об’єднані громади будуть багаті і самодостатні, коли будуть забезпечені грішми. Фермерство може у цьому допомогти. Але їм потрібно знайти ніші. Фермер ніколи не буде конкурентнішим у порівнянні з холдингом, бо у нього немає достатньо ресурсів. Вони мають бути успішні у окремих нішах», — зазначив він.

За його словами, у першу чергу, йдеться про органічне виробництво, яке сьогодні становить менше 1% у загальному виробництві країни. Є великий попит у світі на таку продукцію і вона коштує набагато більше. І найважливіше, що великі агрохолдинги цим не будуть займатися. В України є значний потенціал у цьому напрямку і фермери мають ним скористатися.

Тарас Кутовий також додав, що сьогодні фермери допомагають об’єднаним громадам.

«Це добре, коли місцеві господарі, у тому числі фермери, допомагають громадам, але саме кінцеві бюджети громад повинні самостійно забезпечувати свої потреби у охороні здоров’я, освіти і культурі», — підсумував посадовець.

Виконано за допомогою Disqus