На Херсонщині урожаю загрожує нашестя саранчі

21 квітня 2016 48 0
Херсонським полям загрожують шкідники
kazakh-zerno.kzХерсонським полям загрожують шкідники

На Херсонщині фахівці попереджають сільськогосподарських працівників про можливе нашестя саранчі цього літа, повідомляють «Новости Херсона».

Загроза цілком реальна, вважають у державній фітосанітарній обласній інспекції.

У декількох районах регіону, зокрема, у Каланчацькому, Цюрупинському, Чаплинському, Голопристанському існує кілька вогнищ, де періодично спостерігається поява великої кількості шкідливих комах, що знищують все на своєму шляху», — заявила начальник управління моніторингу, прогнозування, біологічного захисту та роботи з пестицидами Державної фітосанітарної інспекції Херсонської області.

Фахівці уважно спостерігали за погодними умовами у перерахованих районах у зимовий час, а також проаналізували весняну природну картину. Висновки насторожуючі: три зимові місяці виявилися досить сприятливими для виживання саранчі. У регіоні не спостерігалося частих і різких перепадів температури (від цього у сарани лопається калитка, що призводить до загибелі комах). Катерина Чуприна повідомила, що за попередніми даними, зиму пережило 85% саранчі.

Подальший хід подій буде залежати вже від погодних умов навесні і на початку літа. Так, якщо травень, червень будуть рясними на дощі, сарана не поїде у «подорож» за межі вогнищ свого традиційного проживання. Посушливе літо, навпаки, «спонукає» хмари саранчі пересуватися по всій області, пожирати зернові посіви на полях і овочі на плантаціях. Аграріям ж тоді не обійтися без закупівель дорогих інсектицидів і пошуків техніки для розпилення їх над сільгоспполя.

Виконано за допомогою Disqus