На Херсонщині не використовується 32% зрошуваних земель

26 квітня 2016 102 0
У Херсонській області із наявних 427 тис. га зрошуваних земель поливається 292,2 тис. га
dic.academic.ruУ Херсонській області із наявних 427 тис. га зрошуваних земель поливається 292,2 тис. га

У Херсонській області із наявних 427 тис. га зрошуваних земель поливається 292,2 тис. га, або 68%, не використовується 134,9 тис. га, або 32%, відзначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Паливода, пише прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Він звернув увагу, що Херсонська область має найбільшу питому вагу зрошуваних земель в Україні. Ці землі є національним багатством і страховим фондом держави у забезпеченні продовольчої безпеки країни, особливо у роки з несприятливими погодними умовами. Зрошення в області дає можливість використовувати несприятливі умови для вирощування стабільних врожаїв сільськогосподарських культур, збільшення виробництва продукції, створювати розвинену матеріально-технічну базу сільського господарства.

«У 2015 р. облдержадміністрацією створено робочу групу, якою постійно відпрацьовуються ефективні шляхи відновлення зрошуваних земель, розглядаються пропозиції щодо необхідності вирішення відповідних питань на державному і місцевому рівні», – наголосив Олександр Паливода.

Він додав, що водночас проводиться подальша співпраця зі Світовим банком та іншими інвесторами щодо фінансування проектів, пов’язаних із відновленням та модернізацією систем зрошення та перспективами їх розбудови.

Виконано за допомогою Disqus