На Рівненщині масово загинули бджоли

28 квітня 2016 141 0
Селяни підозрюють, що причиною масової загибелі бджіл є недбалість агрохолдингу
www.pchelovodstvo.ruСеляни підозрюють, що причиною масової загибелі бджіл є недбалість агрохолдингу

Нещодавно в Рівненській області спостерігалася масова загибель бджолосімей. Про це розповів аграрій регіону Володимир Олексійчук, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, це могло статися внаслідок того, що агрохолдинг «Акріс-Агро» порушує правила обробки землі й створює екологічні проблеми.

«Вони сіяли тут, а чи кропили, ми не знаємо. Бо тільки бачили, як сіяли, а за сівалками — така біла пилюка була…У суботу зранку з поля, звідки дув вітер, чути було специфічний, хоч і негострий, хімічний запах», — розповідає Володимир Олексійчук.

Натомість, представники агрохолдингу свою провину заперечують.

«Разом з кукурудзою вносимо в землю гербіцид, який діє винятково на бур’яни і не має жодного впливу на живі істоти. Ми виїжджали сьогодні в Омеляну, факт загибелі бджіл є, але стосунку до наших робіт це не має жодного. На бджіл діє винятково інсектицид, яким обробляють ріпак, озиму пшеницю і квітучі садки», — запевняє заступник директора ТОВ «Акріс-Агро» Богдан Брикайло.

Варто зазначити, що минулого року подібна ситуація вже мала місце. Тоді ж вину «Акріс-Агро» було доведено. Проте справу дуже швидко закрили, що обурило селян.

Виконано за допомогою Disqus