Волинь: селяни vs фермери

9 травня 2016 98 0
На Волині селяни продовжують боротьбу з фермером
oxu.azstatic.comНа Волині селяни продовжують боротьбу з фермером

Громада села Тельчі Маневицького району продовжує боротьбу з фермером, якому свого часу погрожували зруйнувати огорожу, мотивуючи це тим, що господарює він на їхній землі незаконно, повідомляє volynnews.com.

Селяни переконують, що фермер незаконно зайняв землі запасу, які раніше вони могли використовувати як громадське пасовище. Тож вони просять перевірити законність підстав, чому фермер господарює на землі СВК «Тельчі».

«Станом на сьогодні приміщення та землю використовують два «фермери» (так вони себе називають, хоча підтверджуючих документів жоден з них громаді села не надавав), — Новак Володимир Оксентійович та його партнер по бізнесу Зінкевич В'ячеслав Володимирович. Ці особи завезли на територію колишнього колгоспного двору 100 голів великої рогатої худоби та 200 голів овець, самовільно поставили огорожу (електропастухи) та випасають худобу», — йдеться у зверненні громади.

Раніше селяни використовували землі колишнього колгоспу для випасу власної худоби, а відстань до іншого пасовища близько 3 кілометрів.

Після конфлікту фермер вивіз худобу, але селяни вважають, що він повернеться. Тому вони хочуть оформити згадані землі, площею 47 гектарів, як громадське пасовище.

Виконано за допомогою Disqus