АЧС дісталася Хмельниччини

12 травня 2016 83 0
Спалах АЧС зафіксували на Хмельниччині
shutterstock.comСпалах АЧС зафіксували на Хмельниччині

У селі Гірчична Дунаєвецького району (Хмельницька область) на території приватного господарства виявлено осередок африканської чуми свиней (АЧС), повідомив начальник відділу організації протиепізоотичних заходів ГУ служби ветеринарної медицини Хмельницької області Ігор Гузак, пише «УНН».

«У селі Гірчична на приватному господарстві 10 травня загинуло 3 з 14 свиней, а на сьогодні загинули всі свині (на господарстві — ред.). Уже є результати лабораторних досліджень. Тварини загинули від африканської чуми свиней. Наразі у селі Гірчична оголошено карантин. Карантинна зона розповсюджується на 3 км навколо епіцентру, тобто на ще чотири населених пункти. Окрім того, епідемію оголошено на території захисної зони — це у радіусі 20 км навколо села Гірчична. Під захисну зону потрапляють частина населених пунктів п’яти районів», — сказав він.

У селі Гірчична, за інформацією служби ветмедицини області, буде знищено близько 200 голів свиней на приватних господарствах. Окрім цього, у деяких населених пунктах, які входять до захисної зони Дунаєвецького, Новоушицького, Кам’янець-Подільському, Вілковецькому і Ярмолинецькому районах області, буде перевірено тварин на захворюваність на африканську чуму свиней.

Як повідомили у ГУ Служби ветеринарної медицини Хмельницької області, це перший випадок в області захворювання на африканську чуму свиней. З початку року це вже 8 випадок в Україні.

В області створено спеціальну комісію, засідання якої відбудеться о 15:00 в приміщенні ОДА.

Виконано за допомогою Disqus