Фермери підтримують концепцію реформування Укрдержфонду підтримки фермерських господарств

25 травня 2016 106 0
Фермерам презентували концепцію реформування Укрдержфонду
Kurkul.comФермерам презентували концепцію реформування Укрдержфонду

На міжрайонних зборах Асоціації фермерів та землевласників 24 травня у Котовському районі та 25 травня у Білгород-Дністровському районі (Одеська область) генеральний директор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник презентував концепцію реформування Укрдержфонду.

Концепція передбачає нові підходи у підтримці дрібних та середніх сільгосптоваровиробників та дає можливість працювати в умовах відсутності прямого фінансування та непрямої підтримки фермерських господарств.

«Ми прагнемо, в першу чергу, переформатувати Укрдержфонд у платіжне агентство європейського типу. У нашому уявленні це буде єдина система надання сервісів і кредитів для українських фермерів, де вони зможуть отримати усю необхідну інформацію та документи одразу. Це комплексна робота, і ми готові її розпочати вже зараз», — сказав Іван Слободяник.

Фермери схвально поставилися до пропозиції Івана Слободяника та погодилися, що така модель роботи Укрдержфонду їх би влаштувала. Крім того, на зборах обговорювалися проблеми рейдерських захоплень земель фермерських господарств. Присутні дійшли висновку, що необхідно створювати загони самооборони і самотужки захищати свої землі.

Як зазначалося раніше, міністр Мінагропроду Тарас Кутовий визначив пріоритетом підтримку дрібних та середніх фермерських господарств у рамках стратегії «3+5». Ця стратегія передбачає три важливі напрямки: державна підтримка фермерів, розвиток села та завершення земельної реформи. Наступні п’ять пріоритетів — розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, державні підприємства, зрошення і безпека харчової продукції.

Виконано за допомогою Disqus