Українські ягоди користуються високою популярністю в ЄС

29 травня 2016 117 0
Високою популярністю серед європейців користуються українські ягоди
vkurse.uaВисокою популярністю серед європейців користуються українські ягоди

Після того як Україна отримала право на зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським Союзом, у фермерів з'явився новий імпульс — у короткі терміни обсяг експорту досяг 39,1% від усього обсягу експорту, повідомляє replyua.net.

Високою популярністю серед європейців користуються українські ягоди. На них немає обмежень за квотами, чим скористалися українські фермери.

Наприклад, у Київській області успішно розвивається компанія ягідних. Її власники вирощують не тільки полуницю, а й малину, ожину та інші ягоди. Агропроект повністю розрахований на зарубіжжя — особливо активні покупці з Німеччини і Польщі. Тим більше що оптові ціни там на вищі, ніж в Україні.

Наприклад, малина коштує €2,25, а в Україні малина коштує €1,2. Баночка варення коштує до €8. Ще один український підприємець вирощує технічну коноплю — виявляється, в ЄС великий попит на конопляне зерно, і експортувати його можна будь-якими партіями, ніяких квот не встановлюється.

Так що фермерам варто робити висновки — якщо продукція відповідає вимогам ЄС, не суперечить законодавству, не обкладається квотами, можна заробляти гарні суми.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою