Дохід із гектара саду черешні може приносити $4 млн

31 травня 2016 613 0
Винайдено нову систему ворощування черешні
moyhytorВинайдено нову систему ворощування черешні

На сьогодні система U.F.O. System: Upright Fruiting Offshoots (Вертикальні плодові відгалуження) є найефективнішою при закладці і вирощуванні черешневих садів, повідомляє у своєму блозі на Мoyhytor Віталій Забудько.

Вона розроблена вченими-практиками-садівниками в університеті штату Вашингтон, за участю університетів Орегона і Айдахо.

Потенційний урожай Черешневої Плодової Стіни (Sweet Cherry «Fruiting Wall» Training Systems) 30-50 кг/м2 площі насаджень на 4-5 рік вирощування. Тобто, якщо у Вас сад наприклад займає 1 га площі, то Ваша потенційна врожайність від 300 до 500 т/га, просто фантастика і прорив у садівництві та культурі черешні.

У фінансовому еквіваленті, за умови оптового продажу через біржові контракти, при середній ціні від $6-$8/кг, Ваш дохід з 1 га саду черешні може сягати до $4 млн.

Світовий ринок черешні заповнений лише на 25-30%, так як місць для вирощування цієї культури, не так вже й багато у світі, хоча при належних технологіях, її можна вирощувати і у пустелі, що з успіхом і роблять в Ізраїлі.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою