У Чернівецькій області спалах АЧС

9 червня 2016 88 0
АЧС знову уражає свиней
svyat.kievcity.gov.uaАЧС знову уражає свиней

У селі Довжок Новоселицького району зафіксовано два випадки африканської чуми свиней. Наразі тут запроваджено карантин, повідомляє АСС.

Спалах захворювання стався у фермерському господарстві «Дружба народів».

«Наразі у господарстві вже загинуло 52 свині. У двох випадках підтверджено африканську чуму. У зв`язку із цим оголошено карантин у трьох селах Новоселицького району – Довжок, Малинівка та Берестя», – повідомив керівник Новоселицького районного управління ветеринарної медицини Іван Мельник.

Карантином визначено межі захисту та зону нагляду в радіусі 50 кілометрів від господарства, у якому зафіксовано спалах. При в'їзді на територію фермерського господарства встановили карантинно-поліцейські пости. Усе поголів`я свиней підлягає знищенню. У сусідньому із Новоселицьким Хотинському районі до стабілізації ситуації введено заборону на продаж живих свиней.

«Задля безпеки жителів Буковини радимо не відвідувати ринки живих тварин без потреби, утриматись від купівлі свиней, ковбасних виробів із переробних підприємств Дунаївецького району без відповідних дозволів спеціалістів ветеринарної медицини», – застерігає завідувач сектору організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Георгій Гараздюк.

Виконано за допомогою Disqus