На Рівненщині пройшов форум із органічного виробництва

10 червня 2016 103 0
Прихильники землеробства без «хімії» з України та з-за кордону з’їхалися на Рівненщину
Рівненська ОДАПрихильники землеробства без «хімії» з України та з-за кордону з’їхалися на Рівненщину

На Рівненщині, на базі Національного університету водного господарства і природокористування, пройшов форум «Органічна Україна 2016», пише прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

Таким чином, Рівненщина стала комунікативним майданчиком для всіх причетних до розвитку органічного землеробства — представників сільськогосподарських компаній з України, Польщі, Білорусі, Словаччини та Німеччини.

Відкриваючи Форум, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Ігор Тимошенко наголосив, що інтерес до органічних продуктів у світі з кожним роком все більше зростає. А продукція без «хімії» — конкурентоспроможна на світовому ринку.

«Відмова від ГМО, антибіотиків, мінеральних добрив та хімікатів відкриває для виробників експортні можливості. Вони зможуть вийти на зовнішні ринки, де попит перевищує пропозиції», — зазначив Ігор Тимошенко.

У Рівненській області ставку на органічне землеробство вже зробили чотири підприємства — товариства «Рівнехолод», «Любисток», «Дедденс-Агро» та «Ріттер Біо Агро».

«Це тільки початок, переконаний Ігор Тимошенко. Адже, враховуючи значну кількість дрібних товаровиробників та невеликі площі сільськогосподарських угідь у їх користуванні, Рівненщина має хороші передумови для виробництва екологічної продукції. Інтерес фермерів до органіки зростає», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що під час Форуму обговорили міжнародний досвід органічного сільського господарства, розвиток землеробства в Україні та регіонах. Також йшлося про стабільний прибуток в органічному бізнесі та важливість регіональних ініціатив на формування органічного сектору.

«У рамках заходу діяла виставка органічної продукції. Захід проходив за підтримки ЄБРР, Громадської спілки «Органічна Україна» та Рівненської ОДА», — сказано у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus