На Миколаївщині у фермера незаконно скосили урожай

8 липня 2015 105 0
На Миколаївщині у фермера незаконно скосили урожай
Latifundist.comНа Миколаївщині у фермера незаконно скосили урожай

У Врадіївському районі (Миколаївська область) у ФГ «Оазис» з площі 16 га вкрадено урожай пшениці. Про це в ексклюзивному коментарі агропрорталу Kurkul.com повідомив голова господарства Василь Колесніченко.

У 2007 р. ФГ «Оазис» уклало договори оренди з селянами та обробляло орендовані земельні ділянки по теперішній час. В 2014 р. на орендованих земельних ділянках господарством було посіяно озиму пшеницю під врожай 2015 року. Нещодавно виявилось, що одночасно на земельні ділянки площею 6 га із цих земель зазіхає інше підприємство — ПП «ВКП «Каро». І саме воно, за словами фермера, дозволили собі незаконно, вночі, зібрати урожай пшениці на цих ділянках.

«Формально ПП «ВКП «Каро» начебто має договори з іншими пайовиками на цю саму землю, але фактично пшеницю виростили ми. В разі, якщо у «Каро» є якісь обґрунтовані претензії, земельне питання повинно було б вирішуватись у судовому порядку та землевпорядних організаціях, а не шляхом викрадання врожаю. Зараз, через цю ситуацію, ми отримали збитки у розмірі 72 тис. грн», — констатує Василь Колесніченко.

Крім того, у 2014 р. ФГ «Оазис» підписало договір з громадянкою Рябовою щодо спільного виробництва сільськогосподарської продукції на орендованій нею земельній ділянці. У цьому році на спільній площі також була посіяна озима пшениця.

За словами Василя Колесніченка, попередній користувач землі Іван Чебану, права якого на цю земельну ділянку припинилися кілька років тому, залучив техніку підприємства «Каро» і вночі з 5 на 6 липня з площі в 10 га зібрав урожай пшениці, який належав ФГ «Оазис». За оцінками керівника господарства урожай з цієї площі коштував 115,5 тис. грн.

«Люди бачили техніку, яка збирала урожай. Вони знають чиї то були комбайни», — стверджує Василь Колесніченко.

Наразі керівництво фермерського господарства подало заяву у міліцію. За обома фактами відкриті кримінальні провадження.

Єлизавета Кудиненко, агропортал Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою