Суд затвердив план досудової санації ХТЗ

17 липня 2016 36 0
Колектив ХТЗ вийшов на пікет до суду
xtz.uaКолектив ХТЗ вийшов на пікет до суду

Господарський суд Харківської області затвердив План досудової санації ПАТ «Харківський тракторний завод» (ХТЗ), пише прес-служба ХТЗ.

Відповідне рішення суд прийняв 14 липня.

«Перед слуханням справи члени трудового колективу ХТЗ вийшли на пікет під стіни Господарського суду Харківської області. Біля суду зібралися близько 250 працівників заводу. Люди тримали національні прапори України, плакати з написами «Не дамо знищити ХТЗ», «Наші діти хочуть Їсти», «Допоможіть врятувати ХТЗ», а також скандували «Розблокуйте рахунки», «Дайте нам працювати», «Поверніть наші гроші», «ХТЗ — це Харків», — сказано у повідомленні.

Також додається, що пікетувальники виступили категорично проти того, щоб майно заводу було розпродане для погашення заборгованості перед кредиторами, і вимагали від суду затвердити прийнятий на підприємстві 9 червня План досудової санації.

«На пікеті також були присутні виконувач обов'язків генерального директора Харківського тракторного заводу В'ячеслав Шевченко разом з представниками нового власника підприємства — членами ради директорів групи DCH», — сказано у повідомленні.

За словами керівника заводу, ХТЗ як і раніше не працює, всі рахунки заблоковані, однак після останнього пікету Управління СБУ у Харківській області, який пройшов 16 червня, перевірки підприємства силовиками припинилися.

В'ячеслав Шевченко повідомив, що, крім податків, завод заборгував близько 30 млн грн заробітної плати своїм працівникам.

«Ми вболіваємо за колектив. Я хочу, щоб колектив почав працювати, люди стали отримувати свою зарплату, хоча б те, що вони заробили, люди стали працювати на своєму підприємстві, випускати продукцію, платити податки державі. Замовлення є. Але ми не можемо працювати через те, що всі рахунки заблоковані. Ми не можемо ні купувати продукцію, комплектуючі, які нам необхідні, ні розраховуватися з постачальниками», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою