На Полтавщині вимагають закрити свинокомплекс

21 липня 2016 166 0
Свинокомплекс ТОВ «Сільські традиції»
kolo.poltava.uaСвинокомплекс ТОВ «Сільські традиції»

У c. Білики Кобеляцького району (Полтавська область) обговорювали питання закриття свинокомплексу ТОВ «Сільські традиції» через недосконалу очистку відходів життєдіяльності тварин, пише прес-служба Полтавської обласної ради.

Днями у селищі Білики відбулась зустріч голови постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Ігоря Горжія, депутата обласної ради Тетяни Микуці з місцевими мешканцями, під час якої обговорили екологічні проблеми громади, пов’язані із виробничою діяльністю ТОВ «Сільські традиції».

Виступаючи на засіданні, селищний голова Юрій Латиш, висловився за закриття свинокомплексу.

«Я довго йшов до цієї думки. Раніше ми з колегами підтримували роботу підприємства. Але потім, подивившись на цю ситуацію ще раз, я змінив свою думку. Говорять, що це надходження до бюджету. Так, звичайно, від комплексу ми маємо 1,1 млн грн щорічних надходжень. Але ті кошти — ніщо у порівнянні зі здоров’ям наших громадян. Для забезпечення життєдіяльності людей у нашому селищі є все: вода, теплопостачання, більш-менш нормальні дороги, вуличне освітлення, виконуються роботи по ремонту, благоустрою населеного пункту. І якщо цей мільйон не буде до нас надходити, ми просто будемо берегти те, що у нас є», – додав селищний голова.

Також додається, що у залі лунали погрози у разі бездіяльності власників комплексу, вийти на залізничний переїзд і перекрити його.

«Ви почули, що селищний голова і громадськість все-таки підтримують закриття свинокомплексу. Я думаю, що і депутатський корпус буде повністю це підтримувати. Я б хотів, щоб ми винесли пропозицію громади у стіни обласної ради, де б прийняли вже остаточне рішення про закриття або не закриття цього комплексу», – прокоментував результати зібрання Ігор Горжій.

Виконано за допомогою Disqus