На Вінниччині зібрали більше 2 млн т ранніх зернових

2 серпня 2016 46 0
Наразі на Вінниччині зернові ранньої групи зібрано на 70% площ посівів
excl.com.uaНаразі на Вінниччині зернові ранньої групи зібрано на 70% площ посівів

Аграрії Вінниччини зібрали 2,125 млн т збіжжя. Про це на брифінгу розповів директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОДА Микола Неїлик, повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

«За даним районів, станом на 1 серпня аграрії засипали в засіки вже другий мільйон хліба. Цьогоріч очікуємо небувалого для області врожаю ранніх зернових, ― за підрахунками, виходимо на 2, 7 млн тонн», ― повідомив Микола Неїлик.

За його словами, наразі зернові ранньої групи зібрано на 70% площ посівів, що становить 405 тис. га. Валовий збір складає 2, 125 млн т при середній врожайності 52,5 ц/га. Іще 140 тис. га очікують на жнива, що дозволяє прогнозувати сумарний врожай ранніх зернових в обсязі 2,7 млн т. Це небувалий для регіону врожай: за часів незалежності найбільший ужинок зернових ранньої групи зафіксовано у 2014 році ― 2,3 млн т.

Наразі жнива завершили сільськогосподарські підприємства Бершадського району, 90% збіжжя зібрали аграрії Могилів-Подільського та Ямпільського районів. Наявний парк зернозбиральної техніки дозволяє впоратися зі жнивами за 5 днів, збиратимуть збіжжя залежно від ступеню зрілості зерна.

Прийняти зібраний вінничанами урожай готові 1,56 тис. місцевих зерноскладів та 65 сертифікованих елеваторів, загальною ємністю 4,7 млн т.

Виконано за допомогою Disqus