Аграріям повернуть спецрежим ПДВ

9 серпня 2016 115 0
До Податкового кодексу будуть внесені зміни
ramajoasesores.comДо Податкового кодексу будуть внесені зміни

На нараді під головуванням першого віце-прем'єр-міністра — міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва попередньо вирішено внести зміни до Податкового кодексу і залишити єдиний податок 4-ї групи (до 2015 р. — фіксований сільськогосподарський податок) у розпорядженні громад, пише прес-служба корпорації «Укрвинпром».

Крім того, отримано згоду на те, щоб повернути спеціальний режим оподаткування, або з умовами, які діяли до 2016 р. — усім сільгоспвиробникам (100% збереження сум ПДВ в розпорядженні сільгоспвиробників), або хоча б для виробників тваринницької продукції, продукції овочівництва, садівництва, виноградарства і цукрової галузі.

«Таке рішення було визначено стратегічним та економічно обґрунтованим в результаті наради робочої групи щодо розгляду та оцінки варіантів удосконалення системи оподаткування сільськогосподарської галузі, можливих напрямків та обсягів державної підтримки, запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення», — сказано у повідомленні.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus