Мінагропрод зацікавлений у зловживаннях з коштами фермерів

29 серпня 2016 85 0
Кутовий зацікавлений у зловживаннях щодо спецрежиму ПДВ?
izvestia.kiev.uaКутовий зацікавлений у зловживаннях щодо спецрежиму ПДВ?

Міністерство аграрної політики та продовольства України зацікавлене самостійно розподіляти кошти, призначені для прямої фінансової підтримки малих і середніх фермерів, повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook заступник голови Аграрної партії України (АПУ) Денис Марчук.

За його словами, протягом літа працювала робоча група щодо внесення пропозицій у систему оподаткування агросектору з 1 січня 2017 р. Сторони попередньо домовились про повернення до умов оподаткування у частині спеціального режиму ПДВ, які діяли до 2016 р. — для виробників тваринницької продукції, продукції овочівництва, садівництва, виноградарства та цукрової галузі.

«Та зараз чомусь міністр заявляє, що пільговий режим оподаткування це гірший варіант. Виходить, що міністерство зацікавлене самостійно розподіляти кошти, якщо їх вдасться отримати для прямої фінансової підтримки малих і середніх фермерів. Мені здається у цьому варіанті більше складової для зловживань, а ніж коли працювала система повернення коштів на спецрахунки аграріїв», — зазначив Денис Марчук.

Kurkul.com у рамках проекту «Податковий АгроКонтроль» намагається зібрати об’єктивні дані та розповідає про реальний вклад аграріїв у держбюджет. Всі публікації проекту зібрані у спецтемі на нашому сайті.

Виконано за допомогою Disqus