Фермери Черкащини отримали €600 тис. від ЄС

16 вересня 2016 76 0
Гроші пішли на створення сільськогосподарських кооперативів
wallpaperscraft.ruГроші пішли на створення сільськогосподарських кооперативів

Європейський Союз надав фермерам Черкащини понад €600 тис., повідомляють «Вісті Черкащини».

Гроші пішли на створення сільськогосподарських кооперативів. Частину коштів призначено фермерам із Звенигородського району.

Тут утворилося два кооперативи — «Неморозька ягода» у с. Неморож та «Багачівський оберіг» у Багачівці. Перший вирощуватиме ягоди, горіхи, овочі й фрукти. Другий – розводитиме кролів.

«Нам було запропоновано чотири напрямки діяльності. Ми вибрали садівництво. Семеро осіб погодилися об’єднатися в кооператив. Я за освітою – агроном. До того ж нас возили на навчання в Уманський аграрний університет. Написали бізнес-план та захистили його. Гроші не даватимуть. Невдовзі маємо отримати саджанці смородини й малини. Вирощуватимемо кожен на своїх городах по сім соток малини й смородини. Сорти пристосовані до нашої місцевості. Згодом шукатимемо ринки збуту», — зазначив член кооперативу «Неморозька ягода» Віктор Павленко.

Галина Недоноско із Багачівки чекає породистих кролів.

«Пришлють три породисті поросні кролиці. Кожному члену кооперативу по одній. Десь із Лисянки мають привезти спеціальні клітки. Годування не просте. Концентровані корми купуватимемо в Черкасах і Білозір’ї. М’ясо реалізовуватимемо самі», — сказала вона.

Виконано за допомогою Disqus