Ціни на цукор у світі побили чотирирічний максимум

19 вересня 2016 52 0
Ціни на цукор досягли чотирирічного максимуму
bagbigbag.at.uaЦіни на цукор досягли чотирирічного максимуму

Ф'ючерси на цукор демонструють найвищий показник більш ніж за 4 роки, про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на Bloomberg.

Причиною зростання показників експерти називають глобальний дефіцит поставок, який зросте через несприятливі погодні умови у Бразилії, найбільшого світового виробника і експортера.

Ф'ючерси на поставку цукру-сирцю у Нью-Йорку у березні виросли на 6,2% і склали 22,47 центів за фунт. З 31 липня 2012 р. найвища ціна закріпилася на позначці 22,86 центів. Світовий ринок раптом опинився на межі дефіциту.

У другій половині серпня минулого року виробництво цукрової тростини скоротилося на 19%. Прогнозовані результати за вересень також підтверджують стрімке зниження врожайності, що призведе до зниження виробництва цукру.

Деякі проблеми спостерігаються і у південних районах Індії, другого за величиною виробника цукру у світі, там виробники зіткнулися з важкою посухою. У той же час деякі частини Китаю були затоплені через тайфун Меранті.

«Дефіцит світового балансу збільшує ризик зростання цін», — повідомив економіст Itau Unibanco Holding SA у Сан-Паулу Артур Маноель Пассос, беручи до уваги відпускні ціни на 2017 р.

Світове зростання цін збільшить вартість продукції компаній, включаючи Nestle SA. Цього року найбільше ціни зросли на 22 сировинних матеріала, відповідно до сировинного індексу Bloomberg, відзначається, що в 2015 р. ціна піднялася на 5%.

Ціни на білий цукор на поставку у грудні зросли на 4,9%, до $ 583,4/т. З 10 жовтня 2012 р. найвищий показник становив $591,9/т.

Виконано за допомогою Disqus