SenseFly презентувала унікальний сільськогосподарський дрон

21 вересня 2016 84 0
Новий сільськогосподарський дрон з нерухомим крилом eBee SQ
sensefly.comНовий сільськогосподарський дрон з нерухомим крилом eBee SQ

Швейцарські розробники професійних дронів SenseFly розширили своє портфоліо, запустивши новий сільськогосподарський дрон з нерухомим крилом eBee SQ, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на precisionag.com.

Ця передова система безпілотних літальних апаратів (UAS) була розроблена для мультиспектральної камери Parrot Sequoia та здатна охоплювати територію у 10 разів більшу, ніж невеликі квадрокоптери. Sequoia – найменший та найсучасніший мультиспектральним сенсор на ринку. Камера здатна отримувати дані через чотири різні спектральні діапазони (близький інфрачервоний, червоний край, червоний та зелений) та видиму RGB-зйомку, і все це за один політ. Для подальшої роботи із зображеннями з дрона можна використовувати спеціальне програмне забезпечення.

Дрон eBee SQ виконав свій перший публічний політ 1 вересня на виставці Commercial UAV Show Asia у Сінгапурі.

Дрон eBee SQ поєднує у собі переваги точної передачі зображення та широкої площі захвату, він також повністю сумісний з уже існуючими сільськогосподарськими робочими процесами.

«eBee SQ дозволяє фахівцям сільського господарства ефективно та з мінімальними витратами збирати високоточні дані по стану здоров’я культур. Перейшовши на eBee SQ, оператори отримають легку у використанні професійну систему, яка за один політ здатна охопити набагато більшу площу», — зазначає СЕО компанії senseFly Жан-Крістоф Цуферей.

На одному заряді батареї eBee SQ може літати до 55 хвилин. Це дозволяє йому за один політ на висоті 120 м над рівнем землі захопити до 200 га, а це вдесятеро більше за площу, яку може захопити невеликий квадрокоптер. Це забезпечує ефективний моніторинг та аналіз посівів.

У результаті кількість необхідних польотів для певного проекту зменшується, витрачається менше часу на збір даних та більше часу на їх обробку.

Програмне забезпечення з планування та контролю eMotion Ag для дрона eBee SQ повністю сумісне з системами управління фермою (FMIS) та сільськогосподарською технікою. Спеціалістам з сільського господарства не потрібно міняти принципи їхньої роботи. eMotion Ag сумісна з комп’ютерами та планшетами на базі ОС Windows та завдяки простому дизайну дозволить фермерам зробити розрахунок кожного завдання.

Виконано за допомогою Disqus