Польща. Фермери наробили помилок під час епідемії АЧС

22 вересня 2016 40 0
Незважаючи на епідемію АЧС в Польщі, фермери самостійно ховають мертвих свиней
asf.vet.uaНезважаючи на епідемію АЧС в Польщі, фермери самостійно ховають мертвих свиней

Поки ветеринарні служби та політики приймають ряд дій, пов'язаних з обмеженням поширення вірусу АЧС у Польщі, все ще багато заводчиків ігнорують базові правила біоасекурації. Однією з найважливіших помилок є самостійне поховання останків мертвих тварин, повідомляє Аgriacta.

Головний ветлікар заявив, що ця процедура загрожує великими штрафами. Незалежно від того, що було причиною смерті тварини, про кожну потрібно повідомляти ветлікаря і передавати трупи на утилізацію. Поховання мертвих свиней самостійно збільшує ризик поширення вірусу АЧС та інших інфекційних захворювань. Мертві тварини повинні бути утилізовані виключно на спеціалізованих підприємствах та у спосіб, який знищить можливі збудників інфекцій і запобіжить проникненню патогенів у навколишнє середовище.

«Заводчики не матимуть жодних витрат, пов'язаних з передачею мертвих тварин на утилізацію, так як в Польщі існує спеціальна система, при якій утилізаційні підприємства, які беруть у заводчиків мертвих тварин, отримують доплати з державного бюджету» — повідомив головний ветеринарний лікар.

У разі виявлення ветлікарем нелегального поховання або іншого незаконного використання мертвих свиней, на заводчика буде накладено штраф у розмірі від 3-х до 11-ти тис. злотих.

Виконано за допомогою Disqus