Німеччина планує побудувати біогазовий завод на Вінниччині

19 жовтня 2016 69 0
Німецькі інвестори розглядають можливість збудувати у Козятині завод для виготовлення біогазу
DepositphotosНімецькі інвестори розглядають можливість збудувати у Козятині завод для виготовлення біогазу

У Козятині (Вінницька область) за допомогою Німеччини планують реалізувати проект по будівництву заводу для виготовлення біогазу з пшеничної соломи, пише прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

Представники Німеччини оглянули два земельні майданчики під потенційне будівництво заводу.

«Німецьких гостей цікавив різний спектр питань, починаючи від цільового призначення земельної ділянки до її відстані від ліній електропередач та класу напруги мережі», — йдеться у повідомленні.

Керівники сільськогосподарських підприємств Козятинського району запевнили потенційних інвесторів, що зможуть забезпечити завод у необхідній кількості соломи, річна потреба якої сягає 44 тис. т.

«Будівництво заводу — це прихід нових інвестицій в економіку нашого міста (інвестпортфель сягає €11 млн), створення нових робочих місць, зменшення залежності від іноземного імпорту газу та підвищення іміджу», — наголосив міський голова Козятина Олександр Пузир.

Крім виробництва біогазу, за його словами, інвестори зацікавлені у постачанні Козятину дешевої теплової енергії, електроенергії за зеленим тарифом, гарячої води та створені 40 нових робочих місць. Для здешевлення будівництва заводу було запропоновано місцевого виробника — «Українська технологічна компанія», який якраз і спеціалізується на будівництві таких заводів.

Виконано за допомогою Disqus