USAID розпочало проект кредитування українських фермерів

20 жовтня 2016 192 0
Розпочато проект кредитування українських фермерів через кредитні спілки
firtka.if.uaРозпочато проект кредитування українських фермерів через кредитні спілки

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало проект кредитування українських малих і середніх фермерів і сільськогосподарських підприємств у сільській місцевості через кредитні спілки (КС), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Проект розрахований на період з 2016 по 2020 р.р.

«Сподіваємося, що за чотири роки ми зможемо залучити до 24 тис. нових позичальників у сільському господарстві. Ми хочемо це зробити за рахунок співпраці щонайменше з 68 кредитними спілками», ‒ повідомила директор проекту Єва Сержинська.

За її словами, проект працюватиме в тісній співпраці з регулятором у сфері вдосконалення нормативно-правової бази, з асоціаціями КС та з самими спілками.

Як зазначила керівник проектів і програм департаменту стратегії та реформування Національного банку України Олена Онищук, першим кроком з реформування ринку КС має стати внесення змін до законодавчої бази.

НБУ зараз активно працює над новим законопроектом про кредитну кооперацію і низкою інших документів, зокрема, актами Нацкомфінпослуг, законопроектом щодо внесення змін у сфері оподаткування.

USAID фінансуватиме проект, а реалізує його Світова рада кредитних спілок (WOCCU).

Виконано за допомогою Disqus