МВФ цікавиться, коли в Україні буде ринок землі

15 листопада 2016 81 0
Конкретних вимог від МВФ про дату запуску ринку землі не було
inforesist.orgКонкретних вимог від МВФ про дату запуску ринку землі не було

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) цікавляться терміном запуску вільного ринку землі в Україні. Як стверджують джерела AgroPolit.com, вчора експерти Фонду обговорювали це питання з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим.

«Найбільше їх цікавило питання, коли відкриється ринок землі. Вони більше хотіли знати, коли буде прийнятий закон «Про обіг сільськогосподарських земель», — розповідає джерело.

Конкретних вимог про дату запуску ринку землі не було.

Зі свого боку Тарас Кутовий нагадав експертам МВФ, що у розробленому міністерством законопроекті «Про обіг сільськогосподарських земель» узгоджуються технічні моменти і до кінця року його планують подати до парламенту.

«Скоро ця дискусія буде в парламенті. І довкола цього компромісного законопроекту й відбудеться головна дискусія», — пояснює джерело.

Втім чи буде у цьому законопроекті пункт про продаж землі — не зрозуміло.

Адже раніше в інтерв’ю Latifundist.com Тарас Кутовий підтвердив, що в меморандумі з МВФ йому вдалося домогтися виключення пункту про прийняття закону, який би передбачав продаж землі. Тоді в якості аргументів для Фонду приводилася ситуація в парламенті, який ще не готовий до голосування в такому неоднозначному для суспільства питанні.

«Краще зробити маленький крок на шляху формування цивілізованого ринку землі, наприклад, навести порядок в довгостроковій оренді, аніж взагалі нічого не зробити», — зазначив Тарас кутовий.

Нагадаємо, що чергова місія МВФ прибула 3 листопада і пробуде в країні два тижні.

Виконано за допомогою Disqus