КМУ розгляне законопроект про приватизацію ДП Укрспирт (ОПИТУВАННЯ)

16 листопада 2016 72 0
Сьогодні уряд має голосувати за новий законопроект про приватизацію ДП «Укрспирт»
NewsEra.ruСьогодні уряд має голосувати за новий законопроект про приватизацію ДП «Укрспирт»

Сьогодні уряд має голосувати за новий законопроект про приватизацію ДП «Укрспирт», повідомляє Аgropolit.com.

Документ знайшов підтримку на урядовому комітеті. Його ініціатор – Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагропрод). Документом пропонується виставити на конкурс усі спиртові заводи разом із ліцензіями на виробництво спирту.

До цього за реформування ДП «Укрспирт» бралося вже кілька Кабмінів та аграрних міністрів. Втім зрушити це питання поки що нікому не вдалося. Підстава – надто сильні лобістські позиції в ВРУ чиновників, які збагачуються за рахунок держпідприємства та тягнуть «на дно» усі законодавчі ініціативи щодо передання ДП «Укрспирту» у приватні руки. Відтак, парламент раз за разом відхиляє законопроект, яким пропонується виключити це підприємство (разом із багатьма іншими) зі списку заборонених до приватизації.

Ситуацію обіцяє змінити міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий. Він заявив, що саме ДП «Укрспирт» – №1 у рейтингу корумпованих держпідприємств у галузі. Тому один із головних пріоритетів у його роботі на цей та наступний рік – проведення прозорого конкурсу з продажу «Укрспирту». Законопроект є. Якщо документ пройде уряд, то за тиждень його подадуть до ВРУ. Паралельно депутатам потрібно буде проголосувати за виключення його зі списку заборонених, і тільки потім – підготовка і приватизація.

Kurkul.com хоче дізнатися Вашу думку щодо приватизації ДП «Укрспирт». Візьміть участь в опитуванні!

Виконано за допомогою Disqus