Додаток CEMOS Advisor від CLAAS полегшить роботу комбайнерів

17 листопада 2016 57 0
Додаток на смартфон CEMOS Advisor від CLAAS
claas.uaДодаток на смартфон CEMOS Advisor від CLAAS

Відтепер оператор комбайна може легко запобігти втратам зерна та іншим проблемам, які часто пов'язані з некоректною експлуатацією комбайна, змінивши налаштування машини за допомогою нової програми CEMOS Advisor від CLAAS, пише Тraktorist.ua.

Додаток розроблений для смартфонів і використовується для управління комбайнами серії LEXION, TUCANO та AVERO.

Робота програми CEMOS Advisor полягає у наданні рекомендацій та покрокових інструкцій для оператора щодо зміни налаштувань машини.

Якщо оператор виявляє проблему під час збирання, він вводить її в додатку на смартфоні. Далі отримує рекомендації щодо того, які параметри роботи машини потрібно змінити, щоб тим самим максимально підвищити ефективність і продуктивність комбайна. Наприклад, у випадку великих втрат на роторах проблему можна вирішити за рахунок зниження числа їх обертів. Потім оператор вводить параметри в терміналі управління CEBIS в кабіні і перевіряє ефективність цього рішення. Якщо це не допомогло, додаток запропонує інші варіанти її вирішення.

Автоматичне навчання водія

Додаток CEMOS Advisor не просто допомагає оптимізувати роботу комбайна і підвищити його продуктивність в конкретних умовах збирання, а й одночасно навчає водія, покращуючи його знання з налагодження комбайна і підвищуючи його досвід експлуатації в конкретних польових умовах. При успішній зміні налаштувань комбайна їх можна зберегти в додатку і використовувати в подальшому.Інструкції в додатку складені на основі рекомендацій з інструкції по експлуатації машини. Оскільки додаток працює на смартфоні, то додатково встановлювати в комбайн систему CEMOS не потрібно. Один додаток може бути застосований на всіх зернозбиральних комбайнах CLAAS, які є в парку машин сільгосппідприємства.

Крім того, за допомогою програми можна легко оцінити втрати зерна. Вводячи різні значення, оператор може з високою точністю визначити втрати і мінімізувати їх.Додаток CEMOS Advisor є безкоштовним у магазинах додатків для платформ Android і iOS. Його англомовна версія доступна для завантаження з 1 липня 2016 р. Російською мовою додаток буде доступний з 2017 р.

Виконано за допомогою Disqus