Сівалку Pöttinger Aerosem обладнали функцією дворядного висіву

28 листопада 2016 69 0
Нова система збільшує продуктивність посіву на 25% завдяки високій швидкості сівалки до 10 км/год
fwi.co.ukНова система збільшує продуктивність посіву на 25% завдяки високій швидкості сівалки до 10 км/год

Австрійський виробник сільськогосподарської техніки Pöttinger обладнав навісну сівалку з системою точного комбінованого посіву Aerosem новою функцією дворядного висіву, що допоможе збільшити продуктивність сівалки та кількість врожаю, повідомляє Тraktorist.ua з посиланням на fwi.co.uk.

Сівалку Aerosem можна використовувати для посіву зернових та кукурудзи, вона є універсальною та економною альтернативою до однорядних точних сівалок для дрібних фермерів та підрядників.

Тепер в сівалці Aerosem користувачі матимуть систему Duplex Seed від Pottinger, яка дозволяє висівати кукурудзу в два ряди на відстані 12,5 см.

Міжряддя між кожним сетом подвійних рядів становить 75 см, що дозволяє збирати урожай за допомогою стандартної приставки для фуражної кукурудзи.

У 2015 р. Віденський унівеститет ґрунтознавства протестував цю систему і визначив, що урожайність фуражної кукурудзи зросла на 11%, а зернової – на 8%.

Рік потому в Угорщині, Австрії, Німеччині та Франції були проведені широкомасштабні тестування і знову всюди відмічалося значне зростання врожайності.

Як говорять у Pöttinger, рушієм всіх цих переваг є краща густота висіву, яка дозволяє рослинам отримувати достатню кількість сонця, вологи та поживних речовин.

Відстань між насінинами збільшилася на 30%, а відстань між кожною рослиною – на 70%, що полегшує розростання коріння в ґрунті, а окремі рослини кукурудзи згодом проявляють менш конкурентну поведінку під час росту.

Завдяки широкому міжряддю процес дозрівання оптимізований і, у порівнянні з однорядним висівом, завдяки покращеній густоті висіву скорочується ризик ерозії.

З використанням подвійних рядів покращується відтінок ґрунту, знижуються втрати вологи, придушується ріст пізніх бур’янів та пришвидшується процес змикання рядків. Польові тестування показали, що під кінець розвитку молодих рослин відтінок ґрунту став на 10% кращим.

Окрім цих переваг, нова система збільшує продуктивність посіву на 25% завдяки високій швидкості сівалки до 10 км/год., а також швидкості сівби до 2 га/год. при роботі з 3-метровою машиною з чотирма подвійними рядками.

Виконано за допомогою Disqus