Громада бореться за землі під пасовищами на Чернігівщині

28 листопада 2016 44 0
Прокуратура захищає права територіальної громади на використання земель під пасовищами
provce.ck.uaПрокуратура захищає права територіальної громади на використання земель під пасовищами

Громада с. Новоселівка Чернігівського району відстоює право на використання земель під пасовищами для колективного випасання худоби, пише прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Упродовж 2014 р. прийнято ряд наказів, якими в приватну власність передано землі сільськогосподарського призначення державної власності для ведення особистого селянського господарства та індивідуального садівництва на території Вознесенської (Улянівської) сільської ради.

«При цьому не враховано, що ці землі ще у 1991 р. за рішенням районної ради надано територіальній громаді с. Новоселівка для використання як пасовище з метою випасання домашньої худоби», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що ппрокуратура звернулася з позовами про повернення земель громадського пасовища державі, які за результатами судового розгляду задоволено, а пасовища вдалося повернути сільській громаді, чим поновлено права місцевих мешканців на землекористування.

«Разом з тим, не погоджуючись із вищевказаними судовими рішеннями, одна із сторін по справі звернулася до суду з новим позовом щодо визнання незаконним та скасування рішення районної ради 1991 р. про створення громадського пасовища», — зазначається у повідомленні.

Прокуратура області 17 листопада вступила у розгляд вказаної справи на стороні відповідачів.

Виконано за допомогою Disqus