Прокурор Кіровоградщини поставив під сумнів слова Томича про рейдерство

29 листопада 2016 97 0
Прокуратура заперечує 2,8 тис. рейдерських атак на Кіровоградщині
antikor.com.uaПрокуратура заперечує 2,8 тис. рейдерських атак на Кіровоградщині

Прокурор Кіровоградської області заявив, що кількість рейдерських захоплень на Кіровоградщині озвучених головою АФЗУ Іваном Томичем не відповідає дійсності. Про це сьогодні під час прес-конференції поінформував прокурор Кіровоградської області Анатолій Коваленко, повідомляє «УНН».

«Останнім часом деякі політичні діячі з метою нарощування власної популярності спекулюють громадською думкою та через ЗМІ озвучують нічим не підтверджені відомості щодо кількості випадків рейдерських атак на сільськогосподарських підприємствах області. Ними розтиражована цифра у 3 тис. випадків. В свою чергу голова фермерів та приватних землевласників України оперує цифрою 2,8 тис. випадків як таких», — сказав прокурор.

Анатолій Коваленко додав, що згідно з офіційною статистикою, протягом останніх трьох років до правоохоронних органів регіону надійшло 179 заяв щодо порушення законодавства в сфері земельних відносин, за результатами розгляду яких зареєстровано 162 кримінальні провадження. З них 80 завершено з прийняттям законних рішень.

Про правдивість озвучених раніше цифр Kurkul.com вирішив запитати у президента Асоціації фермерів України Івана Томича.

«Ми цю цифру чітко називаємо на основі матеріалів за участю у обласному форумі Фермерів та сільхозпідприємств Кіровоградського краю, і на повідомленні від фермерів, голів районних асоціації та звернень, які надходили протягом цього року до Асоціації фермерів»,— відповів президент Асоціації фермерів України Іван Томич.

Він зазначив, що не всі постраждалі фермери заявляли в поліцію чи прокуратуру.

«Є такі випадки, коли аграрії нікуди не зверталися. А також траплялись приклади, коли наш антирейдерський штаб по інформації районної асоціації звертався до аграріїв, а вони, у свою чергу, відмовлялися підтверджувати ті приклади про які вони заявляли», — говорить Іван Томич.

Наразі прокуратура Кіровоградської області направила листи до АФЗУ з проханням надати інформацію про озвучені факти рейдерства.

«Так, лист безумовно є. Ми його переслали обласній асоціації, щоб із головами районної асоціації вони зібрали всі необхідні матеріали. Прокурор може зустрітися з ними та обговорити цю ситуацію», — заявив Іван Томич.

Анна Погребна, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus