Фермери недооцінюють можливості, які відкриває кооперація — Ярмак

30 листопада 2016 90 0
Андрій Ярмак, економіст департаменту технічного співробітництва ФАО
AgroPolit.comАндрій Ярмак, економіст департаменту технічного співробітництва ФАО

Питання про кооперацію і створення профільних асоціацій з кожним роком стає все більш актуальним.

Про це заявив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак Андрій Ярмак, повідомляють «АПК-інформ: овочі та фрукти».

«На сьогодні в більшості країн-лідерів плодоовочевого ринку досить успішно працюють саморегульовані галузеві організації. Однак в Україні цей шлях розвитку ринку недооцінений», — розповів експерт.

Він зазначив, що такі організації можуть брати на себе ті функції держави, які стосуються контролю за стандартами, підтримкою певних напрямків діяльності, ліцензування і т.д.

«Що ж стосується кооперації, то вона дозволить фермеру більш якісно позиціонувати себе на ринку. На прикладі успішного досвіду в інших галузях сільського господарства ми вже бачимо, що об'єднання виробників дозволяє підвищити якість пропонованої продукції і дає можливість гарантувати безперебійні поставки, що досить важливо для потенційного покупця», — продовжив Андрій Ярмак.

За його словами, часто фермери недооцінюють всі можливості, які відкриваються при кооперації. Наприклад, об'єднавшись, виробники мають можливість спільно купувати техніку для передпродажної підготовки, що, припустимо, для дрібного виробника є недозволеною розкішшю.

Виконано за допомогою Disqus